174. fuvar

Videó leírás

A leírást, Halgat Péter, Kamionos Petinek, a Kamionos Videók facebook oldal adminsztrátorának köszönhetjük!

Az úti film időtartama: 2:16:42

Vágjunk is bele: Megemlítésekkel kezdődik a fuvar. A megemlítések egy egészen más kameraállásból készülnek. A megemlítettek között Engem is felsorol Zoli, úgy, hogy Én nem is kértem a megemlítésemet. Köszönöm, és nagyon szívesen folytatom is tovább az úti film előzetes írásait.

Megemlítések véget értek, és kezdetét veszi az új fuvar. A 2 acéltekercs lerakodása véget ért, irány az új felrakó helyre. A kettő navigációs eszköz nagyon kirándulós kedvébe lehet, mert Zolit egy nagyon hosszú kerülőn át vinné a felrakó helyhez. Nem. Zoli túl jár az eszükön és saját maga rövidít. Ha észhez térnek a navigációk, ha nem, ez van! Üres a Kamion raktere, így nagyon szépen szalad a paripa, mégpedig fölfele a 9. Számú autópályára. Olyan gyorsak vagyunk, hogy máris a hátunk mögött hagytuk a 9 számú autópályát, és Olasz Vidéki utakra tértünk le. Lassan érkezünk a felrakó helyünkhöz, és hallhatjuk Zolit egy kicsit emlékezni, mert korábban is járt ezen a környéken. GPS Laciról pedig… most nagyon sokat jártatja a gépszáját. Kedves Csoporttagok ! Amióta Én április 10. Óta, és a 158. Fuvar óta adminisztrátor vagyok, és írom a fuvarfelvezetőket, azóta nem volt fejkamerás nézet. Sőt nem is lehet emlékezni, hogy mikor volt utoljára fejkamera használva. A cégnél csak 26 db raklapot vesz fel Zoli, majd utána fog érkezni valamilyen fuvarfeladat. A céghez való betolatás közbe, bemutatja, és elmagyarázza Zoli azt a fóliát, ami a jobb oldali ajtón található. Nevezetesen az a fresnel lencse. Google-ba begépeltem, és ide másolom a találati listát, mert nem szeretnék senkit félre vezetni. Fresnel lencse

A 26 db raklap felvétele megtörtént, majd utcára kiáll a Kamionnal Zoli, várakozni a következő feladatra. (29:15) Megkaptuk az új feladatot, de GPS eszközök nem kívánnak dolgozni, helyesebben nem ismerték azt a helyszínt, ahova menni kell. Ezért Zoli a Google Maps szolgáltatását vette igénybe, (internetes térkép) és a segítségével, máris meg tudta adni GPS Lacinak a célt. Irány az autópályára, és addig biztosan fejkamera lesz. A még fel sem rakodott rakomány lerakó helye máris megvan. Belgiumba, Zeebrugge lesz a lerakás. Waberer’s-es emlékezések jönnek elő Zoliból. Fuvarmódosítás történt, nem lehet tudni pontosan hogy mi, de a cél ugyan az. Hajszálpontosan ide történt az áru leszállítása: Lerakó

Utunk a 4 számú autópályára vezet, ahol irányt veszünk Velence felé. Érkezünk lassan a felrakó helyre. Egy hosszú céghez való bejárat keresése után, rakodás véget ért. Ezek után irány Belgium, Svájcon át. Ezzel együtt jár az hogy Tranzit, és Vám ügyintézés, ami majd másnap kerül sorra, de most eljutunk legalábbis a közelébe, ahol az ügyintézést kell elvégezni. Dátumot egyelőre nem tudok, de ami az időjárást illeti arról elmondható, az hogy verőfényes napsütés, kellemes szép idő van. A lerakás hétfői napra szól, most csütörtök van, pénteken fel ér Zoli Franciaországhoz, majd szombaton Belgiumba ér, és onnan hétfőn a lerakó. Addig sok minden vár még Ránk. Sok gyönyörű út a hegyek között. Kérte egy néző vagy többen is hogy mesélje el Zoli részletesen a napi tevékenységi idejét, hát megtörtént, mert elhangoznak a film alatt.

Egy ismeretlen autópályán haladunk, (A35) ahol a jobb szélén távolabb, láthatunk egy személyvonat szerelvény elhaladását. A sínen csillog a napfény. Ezután letérünk az A 4 -re. Autópályáról hirtelen egy kis Olasz Városi túrán vehetünk részt Kótai Zoltánnal. A rakományról pár szót: 34 db raklap doboz, amibe ismeretlen áru van. Úgy alakult hogy a csütörtök éjszakai parkolás előtt elintézte Zoli a Vám papírokat, ennyivel is előrébb van.

Új nap: 2015. május, 29. Péntek. Pontos idő: 6:20. E napra szóló terv a következő: Fel kell jutni Franciaországhoz, Nancy és Luxemburg közé szeretne ma eljutni Zoli. Időközbe a Tranzit ügyintézés is hamar véget ért. Utunk a gyönyörű hegyek között folytatódik, baloldali visszapillantó tükrön rögzített külső kamera nézet, és alatta kellemes dallamok hallhatóak. Véget értek a gyönyörű tájak, amiket végig fotóztam, és már a videó rögzítőeszköz belső szélvédő nézetként dolgozik. Mint ahogy már ez előtt pár alkalommal így most is elhaladunk Basel Városa mellett, ahol nem kevés toronydarut láthatunk. Hogy mit építenek, azt majd meglátjuk jóval később. Zoli gyorsan halad a határ felé, mert a Kamion sokadalom mögött állt egy papírokat ellenőrző szerv, és a Tranzit soron máris hátunk mögött hagyhatjuk a Vámolásra váró kollégákat. Megérkeztük Német oldalra, de nem sokáig, mert megyünk Franciába, Mulhouse-nál. Rátérünk az A35-re, Strasbourg, és Colmar felé. Hirtelen képváltás , egy Kamionparkolóba találjuk Magunkat Zoli, Gábor kolléga, és egy szelíd meggyűrűzött Gólya társaságában. A pénteki nap éjszakai pihenőjére állt Zoli.

Új napot írunk, 2015. május, 30. Szombat. Pontos idő: 8:30. A mai napra szóló terv Belgiumba eljutni, sőt Brüssel, és Gent-en is túl, még az operációs rendszeren is túl, (akarom mondani az Óperenciás tengeren is túl.) Franciaországba Metz Városánál járunk, az A31 autópályán. Új építményt fedez fel Zoli. Betértünk Metz belső Város részére, mert vásárolni kell. Láthatunk jobbról egy itthon Magyarországon Troli buszhoz hasonló kötött pályás busz vonalat. Ezt korábban, sőt jóval korábban, még Waberer’s-es időkbe láthattuk. Én nem emlékszem hogy jártunk –e volna erre mióta Gartneres lett Zoli. Vásárlás kész, és visszafele menet közben is láthatjuk az elektromos kötött pályás buszt. Akit érdekel itt egy cikk róla: Van Hool Equi.City

Megálltunk egy üzemanyagtöltő állomásnál, úthasználati díjat venni, újbóli indulásnál pedig egy autószállító mellett csordogálunk el szépen, amin kis elektromos autók láthatóak, szám szerint 8 db. Irány a végcél Belgium. Megérkeztünk Belgiumba, és nem olyan sokára jobb oldalról megpillanthatjuk az Európai Úrközpont épületét. Brüsszel Ring 0 járunk, ahol mellettünk jobbra a Repülőtér látható, és elhaladunk, sok-sok felüljáró alatt. Hétvégi pihenőjét Zoli, hogyha tudja, akkor Brüsszel határába tölti el. Hátunk mögött hagytuk Brüsszelt, kiszemelt parkoló tökéletes volt hétvégére, és most új hónapot, napot írunk.

2015. június, 1. van hétfő. Pontos idő: 6:10. Most már pedig véglegesen a lerakó helyet vesszük célba. Genten keresztül jutunk el Zeebrugge-be. Megérkeztünk a lerakási helyszínre. Szeretnék még egy pluszt bejelenteni, mégpedig a lerakó helyen a mi Kótai Zolinkról, Marko Nesic készített egy fotót miközben sétál a Kamionparkolóba.

Végére értünk a 174. fuvarnak.

Marko Nesic által készített fotó Kótai Zoltánról itt elérhető.

A Svájci Alpoknál készített képek elérhetősége:

1. kép
2. kép
3. kép
4. kép
5. kép
6. kép
7. kép
8. kép
9. kép
10. kép
11. kép
12. kép
13. kép
14. kép
15. kép
16. kép
17. kép
18. kép
19. kép
20. kép

TOP