172. fuvar

Videó leírás

A leírást, Halgat Péter, Kamionos Petinek, a Kamionos Videók facebook oldal adminsztrátorának köszönhetjük!

Az úti film időtartama: 2:22:00

A megszokott rend szerint érkezik Kótai Zoltántól az Európai utak Kamionos krónikásától a 172. fuvar.

Vágjunk is bele: 2015. május, 18. Megemlítések elmaradnak, majd a következő fuvarfilmbe érkeznek. Új fuvar van végre a sok papírozás után, mégpedig Lidl. Ausztriába megy a szállítmány. Előtte Zolinak találkozója van Kamionos Qtyával, aki Waberer’s-es kolléga, és akinek a pótkocsija romokba, és minden élelmiszere elfogyott, ezért Zoli vásárolt neki. A fuvarba sok szép helyen fogunk közlekedni, belsőkamera kedvelők nagy örömére lesz belsőkamera, nem is kevés, és most irányt veszünk Müllendorf felé, ahol a lerakás fog megtörténni. Sietni nem kell, mert május, 20 a lerakás időpontja, és 750 km a távolság.

Hamar új napot írunk, 2015. május, 19. Ulm közelébe este 19:00 órakor leparkolt Zoli éjszakára. Irányt veszünk a 8 számú autópályára, ahol nagyon sokat fogunk utazni. Utána letérünk a B12 főútra. B12 után, a 3 számú autópályára hajtunk, de egy kis akadályba ütközünk, mégpedig az út mentén füvet vágnak (esőbe) ami munkagépet pedig megelőz Zoli, de sajnos nem bír gyorsulni a Kamion, mert rakterébe 23 tonna ásványvíz van. Érkeztünk Ausztriába, ahol most az út szélén nem lehetett találkozni nagyon sok túl méretessel, sőt egyel sem. Ezután kezdődik is azonnal a belsőkamera felvétel. Hogyha már Ausztria, akkor nem hagyta ki Zoli a Gartner telepet, ahol egy kis szervizelésen is átesett a Kamion. Autópályán való utazás közbe szemből érkezik, vagy érkeznek Zello Kamionos interntes CB rádiósok csoportból egy társaság, és üdvözölhetik egymást Zolival.

Újabb éjszaka eltelt, 2015. május, 20. napja van. Folytatódik a belsőkamera nézet.(41:03) Már csak 9 km választ el a lerakó céltól. Így hogy ki van állítva a kormány ekkor vehető észre az a nyakpánt, amit Én 2014. április 17.-én ajándékoztam Zolinak. Örülök, hogy vele van. Vissza a fuvarhoz. Indulásnál a kormány beültetése kicsit nehézkesen történik. Ez Nálam negatívum. Nem kellene egy friss Kamionnak problémáznia. Elindulunk a parkolóból. Pontos idő: 5:30, és reggel 7:00 órás a lerakó. Megérkeztünk a lerakóra, ahol meg is történt a lerakás. Indulás tovább egy újabb felrakó helyre. Célba vesszük Pöchlarn-ot, ahol üveg rakományt kap Zoli, és azzal Olaszországba kell megjelenni a lerakón. Utazás közbe hallgathatjuk a Zello internetes CB rádiót, ahol elég jó kedv uralkodik. Zoli is bele szól, néha hogyha olyan a téma, de sajnos GPS Laci sokkal inkább bele szól a CB beszélgetésbe. Idő, közbe megérkeztünk a felrakó helyre, de ami idáig csendesen esett eső, most rázendített, pont akkor, mikor be kell jelentkeznie Zolinak a rakodásért. Elkészült a rakodás, továbbra is esik, és irány Olaszország. A lerakás másnap 10:00 órakor lesz Veronába, de Zoli a Zellon friss útinform híreket kapott, ezért nem a Brenner felé közlekedik, mert ott a hírek szerint irgalmatlan havazás van.

Az A10 autópályán haladunk végig Villach irányába.

Villachról képek

Utazásunk közbe gyönyörűséges Olasz tájakat láthatunk. 643 méter magasba vagyunk. Külső hőmérséklet: 6°C fok. Magasságunk újabb csúcsokra tört, 1158 méter magasságba vagyunk, és havazik. Idő, közbe Villach felé vezető út is lezárva, ezért most bundesz utakra tértünk, és kezd ránk sötétedni. Osztrák – Olasz határ előtt éjszakai pihenőre áll Zoli. (1:25:13)

Új nap: 2015. május, 21. Pontos idő: 6:10. Szélvédőbe kihelyezett kamera van ezentúl. Külkső hőmérséklet: 10°C fok. GPS Laci kora reggeli beszólása: Mi ez? Komp, ja nem. (Van kicsit köze a vízhez, mert éjszaka sok eső esett.) smiley Úton vagyunk a lerakóra. A kettő navigáció nem egyezett, ezért Zoli letért egy kisebb útra, ahol súlykorlátozással találta szembe magát, ezért, irány vissza fel a 4, számú autópályára. Minden további részlet pedig kiderül a film hátralévő részéből.

Végére értünk a 172. fuvarnak. Remélem hogy minden tisztán érthető.

TOP