168. fuvar

Videó leírás

A leírást, Halgat Péter, Kamionos Petinek, a Kamionos Videók facebook oldal adminsztrátorának köszönhetjük!

Az úti film időtartama: 2:35:17.

A megszokott rend szerint érkezik Kótai Zoltántól az Európai utak Kamionos krónikásától a 168. fuvar.

Vágjunk is bele: Szokás szerint megemlítésekkel kezdődik a film. A megemlítések alatt a szembe lévő forgalomba 2 túl méretes szerelvényt pillanthatunk meg, akik szélerőmű lapátokat szállítanak. Majd a megemlítések végén, egy fekete színű Ferrari-val „búcsúzik” Zoli. Kezdődik az új fuvar, 2015. április, 29.-én. Pontos idő: 14:50. Ulm Városba lesz a felrakodás, majd a lerakás pedig hol máshol, mint Ausztriába, és ott 2 helyen lesz a lerakodás. Egyik biztos Lambach Gartner telephez fog vezetni.smiley Még nem tudom, csak tippelem. smiley Elhangzik Zolitól olyasmi, hogy talán a felrakás is kettő helyen lesz, de majd meglátjuk. Időközbe pedig szolidan megelőzünk egy mezőgazdasági permetező traktor csodát. Beért utunk egy lakóövezethez, ahol egy 9% lejtőn kell haladnunk és teherautónak megengedett sebessége: 30km/h lehet. Kihajtottunk a 10 számú főútra, majd nemsokára meg is közelítjük a felrakó helyünket.

Megtörtént a 2 felrakó, és új napot írunk, 2015. április, 30. van. Reggel: 5:30. A rakodás úgy történt, hogy Zolinak le kellett akasztania a pótot, majd a pótkocsi mozgató kis traktor pedig elvitte a rampara, amikor kellett, és Zoli így éjszakai pihenőre saját nyerges paripájával állhatott. Majd hajnalba papírok átvétele, rakott pótkocsi felkapcsolása, és ezután pedig most már irány: Bécs, (Wien) ahol az első lerakás máris meg fog történni. Utunk közbe leszakad az ég, mert elkezd esni az eső. Érkezünk a 3 számú autópályához, Linz fele haladva. Ismét a jól ismert Zuben Német – Osztrák határnál járunk, ahol Zoli ki is vesz egy 45 perces pause vezetési szünetet. Szünet megvolt, újra autópályán vagyunk most már Ausztria oldalán. Középső sávba toljuk, és egy busz hátuljába dobozokat vél felfedezni Zoli. Adományokat is szállítanak? Nem kizárt. Ezek után nemsokára belsőkamera kedvelők figyelme szegeződjön a képernyőre, és hallgassuk mindannyian Zolit, az internetes CB rádióval kapcsolatos témát meséli el, és utána egyből bele is hallgathatunk az élő beszélgetésekbe, amikhez Zoli is hozzá szól. Vége a csevelynek és Bécsbe érkezünk lassan. Utunk az A 23 autópályán halad befele Bécs Városi részére. Szegény Zoli bele is keveredik kicsit a forgalomba, megzavarja Őt a sok tábla, kihajtó, forgalomra is figyelni, majd egyszer biztos utakon leszünk. Szépen lassan helyben vagyunk, utunk egy szép nagy motorkerékpár kereskedés mellett halad el, a szemből érkező konténeres azt hiszem teherautó, pedig kürtölt egy kegyetlent, talán felismerte Zolit YouTube-ról? smiley Jó céghez érkeztünk, mert itt lesz a lerakodási művelet, a 35. rampat kell hozzá megtalálni egy nem valami modern létesítményben. 16:40 van, kész a lerakás. A cégtől való kihajtás után még környezetkímélőbb lesz a Kamionunk, mert kicsit villamos síneken hajtunk. smiley A villamos nem tud lehúzódni, úgyhogy Zoli húzódik, lentebb míg elmegy mellette a szembe jövő kötött pályás szerelvény. Előttünk is villamos. 850 métert kell még haladnunk, hogy egy főútra érjünk ki. A síneken való közlekedésnél Én felkapcsoltam volna a sárga villogót, ha már van. Bécsi Városnézés van porondon Kamionnal és Kótai Zoltánnal. Hamarosan hátunk mögött hagyjuk a Várost, és kihajtunk az autópályára. Érkezett az üzenet Zolinak, hogy hosszú hétvége alkalmából Bécsi Gartner telepre rakja be a Kamiont, ha árú van rajta, ha nincs, és mehet haza.

Így is tett, és majd új hét kezdetén újra útra kelünk együtt. Megérkeztünk az OBI áruházhoz, kérdés hogy leszedik –e az árut vagy jöjjünk vissza hosszú hétvége utáni első hétfőn? Sajnos jövünk vissza hétfőn, mert nem szedték le az árut. Erős a forgalom a Gartner telep felé, de a stauba láthatunk egy dobozos Waberer’s-t, amivel Zoli azt hitte nem jó irányba vagyis nem haza megy, hanem kifele, de végül rájött Zoli hogy mégis jó irányba áll az új Volvo FH orra. Vagyis haza irányba. smiley  (1:33:15) Eltelt a hosszúhétvége, és 2015. május, 4.-én újra úton vagyunk. Megyünk vissza OBI-ba lerakodni, és a pontos idő: 7:20. Lerakodás véget ért, érkezett az új küldetés, hogy Nußdorf irányába haladjunk, egy új felrakó helyhez. Ami 85km távolságra van. Idő közben új tagok, akik még most kapcsolódtak be a fuvarfilmekbe, kérik, keresik azokat a kameraállásokat, ahol belsőkamera van, ilyen pózba, olyan pózba van a kamera, majd lesz, mert mindig változatosak a filmek. + egy olyan „meglepetést” is tartogat Zoli, hogy már a fuvar címéhez nem írja ki azt például, hogy: Osztrák – Német – Német fuvar, hanem csak a fuvar számát, 168. fuvar. Így a kedves nézőknek újabb meglepetés csomaggal kedveskedik Zoli, hogy az utak látványosságát nem árulja el a cím. Autópályáról az S33 autópályán folytatjuk utunkat. Megy az idő, PERI cégnél megtörtént a rakodás, kilépéskor pedig nem nyílt a sorompó, ezért ugyan csak egy Magyar kolléga kisegítette Zolit egy másik érmével, ami már nyitotta a sorompót. Az 1 számú autópályán haladunk, ahol egy controll placc, látogatást kellett tennünk, ahol megállapították, hogy no para és haladhatunk is tovább. Elhaladunk a Lambachi Gartner telep mellett, egy nem messze lévő parkolóhoz, ahol Zoli a mobil internetét feltölti. Majd vissza is állunk a Gartner telepre, tankolni, és még a napi tevékenységi időből van 2 óra Zolinak, amit ha szeretne ki is pótolhat, + 2 órával. A többi pedig a videóból kiderül! Itt a vége fuss el véle!

Végére értünk a 168. fuvar. Remélem hogy minden tisztán érthető.

TOP