160. Francia-Osztrák-Olasz fuvar

Videó leírás

A leírást, Halgat Péter, Kamionos Petinek, a Kamionos Videók facebook oldal adminsztrátorának köszönhetjük!

Az úti film időtartama: 1:34:28.

2015. március, 31. 10:54. Indulás a lerakóhelyről, Strazburgba üres átállás, új rakomány felvétel, onnan Lambach Ausztria Gartner flottához. A rakomány megnevezése ismeretlen.

Ezen túl a megemlítéseket kérők jól nyissák ki füleiket, mert már az indulás úti film előtt fognak elhangozni a kívánságok. Ezen túl mindig így lesz. Minden fuvar előtt kezdődik máris a megemlítések sorozata. FONTOS: A C kategóriás jogosítványt is támogatja ezen túl a Waberer’s !

Strazburgba a rakomány felvétel megtörtént 14 óra 15 perc. Irány Ausztia Lambach. Belsőkamerát kedvelők kedvét megint le kell hangolnom, mert nem lesz, talán fejkamera, de az se biztos. Ebbe a filmbe, sötétbe is fogunk közlekedni. Felrakó helyről való kifordulását Zolinak megvárja egy Renault teherautó vezetője. A nap első vezetési ciklusát elvégzi, majd parkolás. A vonatszerelvényeket kedvelők is láthatnak egy teherszerelvényt, álló helyzetbe, majd később csak is azért áll félre a Kamionnal Zoli hogy mozgás közbe is látható legyen a tehervonat. Régi elhagyatott épületek helyére újak épültek. Autópályákon, autópályákon át, szembe jövő pályán pedig valami oknál fogva vastag stauland. Egyetlen még egyszer mondom egyetlen egy jó tulajdonsága a staulandnak, hogy a Kamionok egy csepp üzemanyagot se égetnek el, a várakozás alatt, mert aki okos leállítja a gépet, de a hátrányuk annál több, mert nem haladnak. A lezárás óta 20km távolodott Zoli, azután mintha megindultak volna, de ahol a többiek állnak, ők is bele fognak szerintem gurulni. Hú ha mi is kapunk? Stuttgart elhagyása után a mi oldalunkon is beáll a forgalom. A stauba is van szép, mindenbe van szép, de ebbe most például az idei első szivárványról, számol be Zoli, és ki emlékszik, arra hogy 2 éve jelentkezett egy fotópályázatra, amin pont egy gyönyörű szivárványt láthatunk, és a kép címe, hogyha jól emlékszem, az volt hogy: Zaragozánál esni fog. A fotópályázatot megnyerte. Térjünk vissza a mához. Egyesek, úgy látszik, nem értenek a szép szóból, mert próbálkozásaik lennének a lezárt lehajtó megközelítésére. Nagy valószínűség szerint ezért volt a mi oldalunkon a torlódás. Alkonyodik, ezért egy üzemanyagtöltő állomáshoz parkol be Zoli éjszakai pihenőre.

2015. április 1. Alkalmából bolondos oldalát mutatja az időjárás. Münchennél erős szürkeség, és havazás. Undorító. Későbbi utazásunknál már tavaszias az időjárás, de amit említett Zoli a viharos szelet azzal itthon is lehetett találkozni. Származtak belőle káresemények kis hazánkban is. Találkozhatunk kis Vidéki részekkel is. A céghez vezető út egy másik pályán fog menni valószínűleg terelés miatt, és egy újabb új pályán történő kirándulásban lehet azoknak része, akik beletekerés nélkül elértek 30:30.-ig. Első rész vége, kezdődik a második műszak. Ugyan úgy áprislis 1. Van, este. Hm. Gartner telepen rakott pót, leakasztás történt, és ilyen még nem volt, hogy egy konténert, húzó pótot kap Zoli, amivel rakodni megy, majd Graz-ba lerakás. A rakománnyal megtett km távolság 227 lesz. Megérkezünk lassan a rakodási helyre, csak sötétbe címkeresés, azt hiszem mindenki „kedvence’ inkább a pokolba a sötétben való címkereséssel. Rakodás kész, szűkös az érkezési idő, éjjel csak 60 km/h a megengedett. Autópályán haladva láthatólag megmarad a hó az úttesten. Szörnyű. Ítéletidő az autópályán, majd később egy hókotrót pillanthatunk, meg aki dolgozik, csak a „Kamionunk” elé nyomja kicsit, de átmászunk rajta. Érkeztünk Graz-ba, ahol már hónak nyoma sincs. Megérkeztünk a lerakodás helyszínére, indulás tovább most már világosba. (48:55) Ahogy látható ezen az utazáson több fuvarfeladatot kap Zoli. Rövidek. Szerencsétlen (vagyis nem) automataváltó nem tudja eldönteni hova pakoljon, a lejtős pályán. Még mindig onténer van a hátunk mögött, ami megint egy igen csak különleges helyre irányulna ? smiley Ciprus. Hát akkor menjünk. smiley Zoli útja úgy gondolom egy kikötői résznél véget fog érni. Hármas convoyt alkotva keresik a felrakó helyet Zoliék. Újabb rakodás kész, és mit mondtam ? Még hallani se hallottam a filmből, de már előre tudom, hogy Velencei kikötőbe megy a konténer. Úton vagyunk gyönyörű tavaszi tájakat látva. Szép hely mondaná Laci. smiley Mi van ? Enyhe emelkedőnek menve az átlag fogyasztás 80 ? Vagy bele játszik a szél. Lefele haladva semmi baj, szinte üresbe is gurul a Kamion. Egy, sőt nem is egy, hanem több gyönyörű tájjal büszkélkedő üzemanyagtöltő állomás mellett lévő parkolóba pihen meg éjszakára Zoli.

2015. április 3. Hajnal 4:00 óra. Parkolót elhagyva oda lép neki Zoli, és annyira imádom, ahogy felbőg a motor. Az éjszakai – hajnali időnket megvilágítja mellettünk a teli hold, amit Én nem szeretek. Megérkeztünk Olasz oldalra, és már kezd szépen világosodni, és újból láthatóvá vállnak az Olaszország nyújtotta gyönyörű látványai. Gyönyörű Velence irányába egy fizetőkapun áthajtás után ingyenes az úthasználat, de jó, és már GPS Laci érez valami vízzel kapcsolatosat, mert mi ez komp ? ja nem. Várjál Te még, mert lesz, ott meglepi. A kikötőbe vezető úton a megengedett sebesség 60km/h lehet, és előzési tilalom van érvényben. A „depo” megvan, google maps segítségével, de a papír ügyintézési helyszín még nem. Közelítünk nagyon szépen. Kikötőbe körözünk lerakóhelyre vadászva. Ne dudálj, ne villogj, küzdj ! Ijesztegeti Zolit a vonat. smiley Szépen biztosan érkezünk. Megérkeztünk a konténer Városba. Rakott konténer leszed, majd kap a trailer egy új konténert. Az előttünk állóról látható hogy emelte le a konténert, rólunk is így fogja, és valami iszonyatos erős vákumot kell képeznie a darunak, hogy le tudja venni. Vagy erősen rá fog a kettő oldalán. Talán visszaadta a videó, hogy mikor emelte le rólunk a konténert akkor kicsit imbolygott a Kamion fülkéje. Tetszett. Újabb üres konténer a pótkocsin, a kamera pedig tovább üzemel, addig, amíg rögzíti Zoli az újabb konténert. Láthattunk sokak Barátjától ebbe az utazásba konténeres munkálatokat is. Talán mondhatom hogy nem hétköznapi munka ez a konténerezés se. Az anyját milyen bátor a szemből érkező IVECO STRALIS, a Kamionunk, és a konténerek között suhan el. Legvégül pedig bemutatja Kótai Zoltán azt a műveletet, hogyan kell rögzíteni a konténert. Első meg volt, már csak 3 rögzítési pontot kellett megcsinálni.

Elnézést kérek hogy ilyen hosszúra sikeredett, de Én amennyire szeretek írni az ezekből a munkákból ki fog derülni. Sőt már látható is.

Elértünk egy újabb hétvégéhez, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek !

TOP