169. fuvar

Megemlítések

Kis Gy Valentin
Hézső Patrik
Szőke Alpár
Győri Csaba
Kiss László
Galajda Patrik, Hernádnémetiből
Mézes Ádám
Szórád Margit
Varga Tamás, Szatmárnémetiből

Videó tartalom

Ennek a videónak nincs tartalmi leírása

Videó leírás

A leírást, Halgat Péter, Kamionos Petinek, a Kamionos Videók facebook oldal adminsztrátorának köszönhetjük!

Az úti film időtartama: 2:30:15.

A megszokott rend szerint érkezik Kótai Zoltántól az Európai utak Kamionos krónikásától a 169. fuvar.

Vágjunk is bele: Hosszúra nyúlik a megemlítések sorozata, mert itt és most vet véget Zoli azoknak a csoportba érkező leveleknek, akik nem tanultak meg helyesen írni, olvasni, és érthetetlenül írják meg leveleiket, megemlítéseket kérők, és még sorolhatnánk. Ezek után kezdődnek majd csak a megemlítések. Vannak olyan nézők, akik csak is kizárólag Zolitól szeretnék átvenni a tachograf ismereteket. Zoli ebbe nem fog tudni segíteni, de jó lenne az, hogyha az internetet más célokra is használnák az emberek. Például: Google, Kis András és Szabó Nelli nemzetközi gépkocsivezetők blogja az AETR és az 561/2006/EK rejtelmeiről. Én ennek a blognak a webcím elérhetőségét ide másolom, és tessék erről az oldalról olyan tudást, érdeklődést szerezni, amit szeretne az illető. http://kisaetr.blogspot.hu/ Ezután van egy kimondottan tachografokkal foglalkozó cég, akik az interneten ezen a web helyen elérhetők: http://tachotax.eu/

Kezdetét veszi az új fuvar: 2015. május, 5.-én. Új helyre irányul a fuvar Kedves nézők!!! smiley A rakomány papír lesz, és Hollandiába megy az árú. Schongau papírgyárnál lesz a rakodás. Az utazásunk elejébe szép kis keskeny utakon halad, majd rátérünk a 7-es számú autópályára. Érkezünk a rakodásunk településére, és majd hamarosan a céghez is betoppanunk 12 keréken. smiley Nem kapkodtak a rakodással, szépen lassan, de ennyire? Délután 14:30-kor érkezett Zoli, most pedig 20:12 van. Rakomány információk következnek: 11 papírtekercs került felrakodásra, aminek a súlya 22 tonna. A lerakás másnap 13:00 és 14:00 órakor esedékes, de a rakott távolság 770 km. Ma még mehet 2 órát Zoli és este 22:00 órakor pihenőre kell állnia. Holnap mint ma is reggel 7-kor kezdheti a napot, Stuttgarton át, és legjobb esetben 16:00 és 17:00 óra között érkezik célba. (43:08)

Éjszakai pihenő eltelt, új napot írunk: 2015. május, 6.-a van. A nap belsőkamerás felvételekkel indul. Mai úti terv: 7 számú autópályán vagyunk, onnan áttérünk a 8 számú autópályára, ahol megyünk végig Karlsruhe városáig. Utána 5 – 6 autópálya, majd onnan a 61-es, Venloig, ahol belépünk Hollandiába a Német – Holland határt átlépve. A lerakási célig még 650km van hátra. A reggeli Stuttgárti stauban küzdjük Magunkat előre, és időközben elállt az eső, ami idáig esett. A dugó, 1-2 balesettel, koccanással van fűszerezve, és többek között ezért se halad a forgalom, a jól megszokott bámészkodások miatt. A 61 autópályán haladva mezőgazdasági munkálatokat, útépítéseket láthatunk. Köln közelébe járunk a 61 – és 1-es autópálya találkozásánál, és az időjárás kb ugyan olyan, mint itthon, esik az eső. Eindhoven városánál járunk, ahol újabb stauba lehet részünk. Az időjárás kitisztult verőfényes napsütés van. Már csak 57 km nem, nem hagytam le semmi számot, 57 km választ el a céltól. Ma már úgy érzi Zoli, nem foglalkoznak a papírtekercs leszedéseivel, ezért hamarosan parkolóba áll. Most van este 18:00 óra. Holland – Belga határ előtt egy parkolási kísérletet tett Zoli, de mások olyan nagy térközökkel, foglalták el a parkoló helyeket, hogy nem lehet berakni a Kamiont. Halleluja második parkolóba parkolóhelyre találtunk. (1:16:24)

Új nap: 2015. május, 7. 4:30 a pontos idő. A parkolóból irányt veszünk a lerakóhely felé, és új időkapunk van: 5:30 a lerakás ideje. Érintjük Hollandiát, és Belgiumot újból, és Baarle-Hertog településnél járunk. A lerakó cég keresése alatt Belgium, és Hollandia között ingázunk. Megvan a lerakóhely, és máris a pótkocsiba találhatjuk magunkat, mert készül néhány lerakodási felvétel is. Az első tekercsnél megmakacsolja magát a joda kocsi, mert meg sem moccan. Azt hittem ki kell robbantani a helyéről a tekercseket vállról indítható ... rakétával. smiley Zajlik a lerakodás.

Lerakásnak vége, és már előző nap érkezett Zolinak az üzenet hogy vegye irányba Oosterhout-ot. Kezdődik visszafelé is a Belga – Holland inga. Felhajtottunk az 58 autópályára, ahol mentünk cirka 2 km-t majd rátérünk utána a 27 autópályára. Breda Városkerülés van, mert Breda északi oldalára kell menni az újabb felrakó helyre. A még fel se rakodott árúnak máris megvan a lerakási helye Németországba Augsburg közelébe, megy az árú. Az útvonal már a szokásos ismert, ezért most a következőt mondom: A többi pedig a videóból kiderül. (ezentúl, ez is bevezetésre fog kerülni, hogy nem írom le elejétől a végéig, hanem így megszakítom, és a filmből minden további kiderül.) Bízom benne hogy így ezzel nem rontok a népszerűségen, és hogy vannak nagyon sokan olyanok hogy végig nézik a fuvarfilmet, beletekerések nélkül.

Végére értünk a 169. fuvarnak. Remélem hogy minden tisztán érthető.

TOP