166. Német-Osztrák fuvar

Megemlítések

Ebben a videóban nincsenek megemlítések

Videó tartalom

Ennek a videónak nincs tartalmi leírása

Videó leírás

A leírást, Halgat Péter, Kamionos Petinek, a Kamionos Videók facebook oldal adminsztrátorának köszönhetjük!

Az úti film időtartama: 2:04:59.

A megszokott rend szerint érkezik Kótai Zoltántól az Európai utak Kamionos krónikásától a 166. Német – Osztrák fuvar.

Vágjunk is bele: A lassan megszokott rendben érkeznek a megemlítések, és 2 olyan ember kért megemlítést, akik a facebook-on létrehoztak egy Euro Truck Simulator 2 játékosok (https://www.facebook.com/groups/955451631165451/?__mref=message) , című oldalt. Tessék felkeresni, és népszerűsíteni.

2015. április, 23. van. Indulás a lerakóhelyről, és ismét azon a csodálatos szerpentinen ereszkedünk lefele, ahol a 165. fuvarba mentünk lerakodni. A szerpentinen lesz egy pihenőhely parkoló, ahova beáll Zoli és ott tölti el éjszakai pihenőjét. Ahogy gurulunk lefele, erősen lehet hallani a motor hangot és pedig azért, mert mind a kettő ablak le van engedve. Hasonlít már egy kívánságműsorhoz. Jó napot, Én szeretném kérni Kótai Zoltán által hajtott MAN TGX motorhangját leengedett ablakok mellett. Köszönöm. smileysmiley Parkolóhely elfoglalva és kicsit eltávolodtunk a Kamiontól, amit ugye senki nem fog megbánni, mert még közelebbről gyönyörködhetünk a táj nyújtotta szépségekben. Kik a szerpentin szerelmesei? A motorosok, (meg Én is) és láthatunk is bőven belőlük jó párat.

Hamar új napot írunk: 2015. április, 24 van, reggel 6:00 óra. Beláthatatlan kanyarokba nagyon helyesen fénykürtöt használ Zoli, hogy vegyék Őt észre, egyszer pedig tolatnia is kell kicsit a szemből érkezőnek. Csak nehogy Kamion érkezzen szemből, mert akkor valamelyikük nagyot tolathat majd. A szerpentinen haladva ismétlődnek a felfele menet szituációi, és a sebesség amit Zoli diktál 25 – 30 km/h. Terelés miatt egy másik útra érkezünk, ahol még nem jártunk a múlt napon, ezért ismét újdonság fogadhat sokunkat. Kiértünk a szerpentines hegyi szakaszokról. Cserébe kapunk házikók mentén való haladást, kicsi erdő széle, és már megvan a rakomány információ, hogy 27 db raklap árút tesznek fel, de egy második felrakó is várni fog. Ezt mondhatni gyűjtő árúnak. A lerakás, Lambachba lesz. Utazásunk és a felrakó hely megközelítése során megcsodálhatjuk a napfelkeltét. Időjárás jelentés: +3°C van autók szélvédője lefagyva. Magasba vagyunk.
GPS Laci: Nekem tényleg mindegy mennyivel mész
Zoli: Akkor miért szólsz bele ??? smileysmileysmiley
Utunk során, sok helyen találkozunk olyan figyelmeztető táblákkal, amik a motorosokra vonatkoznak. Idáig az írásomba csak a gyönyörű utakról áradozom, de folytatom is, mert továbbra is gyönyörű szerpentineken haladunk a Kamionnal. Itt említhetjük Dobogókőt és Visegrádot, mert nagyon hasonlít a pálya. Hamarosan útlezáráshoz érkezünk és meg van még duplázva egy 12 tonnás híddal. (35:35) Át robogtunk a 12 tonnás hídon, mint a szél ! smiley Tudjátok mi a szél?
A levegőnek az a része, amelyik mindig siet. smiley

Kitérünk egy szélesebb főútra, ahol 15% lejtőnek megyünk, és hallható, ahogy Zoli máris kapcsolja a motorféket, az intardert, hogy visszafogja az üres raktérrel rendelkező szerelvényt, mert ha az meglódul a lejtőn, ... akkor gyorsan lepörögne az előttünk lévő táj megtekintése. Ismét hasonló utakon hajtunk a Kamionnal, mint az indulásnál, de most szélesebb, és nem annyira beláthatatlan úton közlekedünk.

Nekem sincs sok szavam, Zolinak se, csak csodáljuk a gyönyörű kiránduló utat, és még azt nem is írtam, de már gondoltam rá hogy milyen pompás levegő lehet ott. Tiszta, friss. Ki lehet tisztítani a légutakat, jó nem mondom, hogy itthon nincsenek olyan helyek, ahol friss természet tiszta levegő lenne, de kipróbálnám szívesen az ottani klímát. smiley Kapunk virtuálisan D vitamint, mert szemből érkezik a vakító napfény, utána láthatunk egy nagyon előre törekvő autóst, aki előzésünkbe kezd, majd még kicsit később folytatja, ugyan úgy még egy nyerges szerelvényt megelőz. Elhaladunk egy korábbi lerakóhely mellett, ahova Zoli árút szállított korábban.

Kiértünk a szép tájak közül, autópályán haladunk, de máris hajtunk le róla, mert ott kapcsolódott újra a kamera. Közelítünk a felrakó helyhez, durván 1 órát kirándultunk, és még 1,5 km választ el az első felrakóig. Stockach Városánál járunk. Megérkeztünk a felrakó cégünkhöz, Rival. A „garázsba” áll is egy Szerb Gartneres kolléga. Egyes rakodás kipipálva, irány tovább Memmingen irányába, a 2. Felrakási helyszín megközelítéséhez. Utunkon 2 magas óriás darut láthatunk, akik építenek valamit. Előtte Zoli egy Euro VI IVECO dömpert kiengedett. Megköszönte, azt hogy kiengedte? Sajnos nem. Ablakunk úgy hallom le van engedve. Hajtunk fel a 98 autópályára Lindau, és Überlingen felé. A raktérbe felrakodott árú információk: 22 raklap konyhai termékek, árú súlya: 2,5 tonna. Ismét a Bodeni tó partján gurulunk. Később egy mezőgazdasági traktor halad előttünk, amin van valamilyen művelő eszköz. Kukucs? Belsőkamera kedvelők figyelem: 1:03:42-nél kezdődik egy kis belső nézet. További rakodási információk jönnek: Memmingen-be történik a 2. Rakodás, amivel másnap reggel Salzburgba kell megjelenni, lerakni, mármint a 2. Rakományt, Zolit idézem, valami gyűjtő szutykot raknak a konyhai árúkhoz. Ami pedig már fönt van, az megy Ausztria, Lambach-ba lerakásra. Friedrichshafenbe érkeztünk. Építkezés mellett között haladunk el, ahol 30km/h sebességkorlátozással lehet átgurulni. Előtte egy Gartneres kolléga üdvözlését láthattuk Zolitól. Később a Zeppelin művek mellett halad utunk, míg balra nem kell fordulni. Távolabb pedig a DAF, MAN és más teherautók sebességváltóit, gyártó létesítményt láthatjuk. Zet-ef. (ZF)

96-os autópályán Memmingen irányába haladunk, de torlódás is volt, mégpedig sajnálatos módon kigyulladt egy személyautó. Míg a stauba voltunk hívta Zolit Hábermájer István, aki még a Waberer’s-nél 0 km-el Zoli mellett tanult bele a kamionozásba és mára egy Német cégnél kamion gépkocsivezető, tartály szerelvénnyel. Szembe lévő forgalomba, láthatjuk Őt egy fehér - piros SCANIA-val és egy fehér silós tartály pótot húz. Megérkezett egy nagy intés, és hosszú kürtszó kíséretében ! Mi pedig letértünk az autópályáról, logisztikai cégek vadászata indul lassan, ahol felrakják a 2. Rakományt. Könnyen hamar rátaláltunk a cégre.

Új napra virradtunk, a cégen belül, ha jól látom. 2015. április, 25. szombat van. Reggel 6:00 óra. Nagyon nagy változás történt: Kollégával pótkocsi csere történt, mert a kollégának 45 órás pihenő kell úgyhogy lefújva a Salzburg – Lambach lerakó, helyette Klagenfurt mellett, Mariazell-be kell lerakodni hétfőn hajnali 4:00 órakor. A cégtől való kihajtás után nemsokára egy Aston martin szalont láthatunk, de ezt a változást Nekem korábban volt, muszáj leírnom, hogy szépen sorrendbe tudjam tálalni az olvasóknak a 166. Német – Osztrák fuvarfelvezetőt. Úgy számol Zoli, hogy ma délbe, Klagenfurtba van, ott hétvégi pihenőre fog állni, majd hétfőn hajnalok hajnalán indulunk majd Vele együtt tovább. Most: Kihajtottunk a 96 számú autópályára, ahol München irányába hatolunk. Autópályán való haladás mentén napelem rengeteget láthatunk, valamire nagyon készülnek ezzel a Németek. Beindul tavasszal a légi kirándulás is, mégpedig most hőlégballont láthatunk. Gyönyörűen látható volt mindvégig a kék égen a piros hőlégballon. Érkezünk a Német – Osztrák határra, ahol előtte Zoli eltölt egy 45 perces vezetési szünetet. (1:31:21)

45 perces vezetési szünet véget ért, és Zolitól újból érkezik egy kis időjárási körülmények jelentése. Lent az út mentén szép zöld tavaszi képet mutat az időjárás, de az előttünk lévő hegyeknél úgy tűnik, hogy fehér a táj, vagyis havas. Gyönyörű mindenféleképpen a táj. 1500 méter múlva controllra kell mennünk. Véget is ért a controll, semmi vész jelzést nem kaptunk, és mehetünk is tovább a gyönyörű havas hegycsúcsok látványa mellett. Most mondom azt, hogy kezdenek visszatérni azok a Kamionos utazások hangulatai, amik voltak régen a Waberer’s-es időkbe. Később egy retro hangszeraláfestést hallgatva, utazhatunk tovább. Folytatódik ez a régies zenei aláfestés, amiket kellemes a füleimnek lelkemnek hallania. Nagyon tetszik, élvezem. Ami 1:36:19-től kezdődik, az a dallam hozzám nagyon közel áll. Már vagy 8X visszahallgattam. További utunk során még más kellemes dallamokat hallhatunk, amik már pörgősek, és egyre jobban haladunk be a festői havas hegyek felé. Nem részleteztem túl sokat a gyönyörű tájakat, mert ezeket látni kell.

Hétvégi pihenő egy üzemanyag töltőállomás parkolójába lesz, ahonnan nem lesz nagy kiruccanás, mert nincsen semmi kiránduló sétány, de egy vendéglő teraszáról kilátást kapunk egy szép tóra. Ezután új napot köszönthetünk: 2015. április, 27. 3:30 van. Éjszakjai parkolás után felhajtunk ismét az autópályára Klagenfurt irányába, majd nemsokára meg is érkezünk a lerakóhelyünkhöz. Az árút a Gebrüder Weiss-nek szállítottuk. 3:50 van, és a lerakás 4:00 órakor van. Szuper, kipihenten Zoli hip – hop ott van a lerakón. smiley 4:50 van, és az első lerakásnak vége. Egy órát vett igénybe a Gebrüder Weiss-nél a lerakás. Indulunk a 2. lerakóhely irányába, amitől 159km választ el. Egy kis autópálya hajnali sebességkorlátozásokról esik szó Zolitól, amit Én nem szeretnék elkezdeni részletezni, nehogy rosszul írjak valamit. Ezután gyönyörű napkeltébe lehet ismételten részünk, a második lerakóhely irányába haladva. Ausztria, A2 autópálya, Graz irányába hatolunk. Megérkeztünk második lerakónkhoz, ami egyben utunk célja is. A cég: MEIER VERPACKUNGEN. A bejárattól balra eladásra váró Katonai terepjárművek sorakoznak. Megérkeztünk, 6:45, és itt a fuvar VÉGE, fuss el véle, (megosztással ismerőseidhez, más csoportokba, hogy még több nézőközönség tábora legyen Kótai Zoltánnak.)

Végére értünk a 166. Német – Osztrák fuvarnak. Remélem hogy minden tisztán érthető.

TOP