164. Osztrák-Német-Osztrák fuvar

Megemlítések

Ebben a videóban nincsenek megemlítések

Videó tartalom

Ennek a videónak nincs tartalmi leírása

Videó leírás

A leírást, Halgat Péter, Kamionos Petinek, a Kamionos Videók facebook oldal adminsztrátorának köszönhetjük!

Az úti film időtartama: 2:27:38.

Vágjunk is bele: 2015. április, 15. A kamera belső helyen van, és már úton is vagyunk, de időközbe máris a megemlítésekkel kezdődik a film. Aki vagy akik megemlítést kérnek, Ők facebook-on a Kamionos Videók oldalt keressék fel, és írjanak üzenetet. Majd vagy Én átadom Zolinak, vagy pedig személyesen Zoli nézi meg az üzeneteket. Lépünk, mégpedig a Gartner telepen Kamionmosóba állunk, és az egész szerelvényt mosatjuk. (már ponyvás pótkocsink van.) Mosás közbe bemutatásra kerül az a kettő ragasztó csík, a szélvédőn, amikért volt már több érdeklődés. A rakomány papír lesz, a pótkocsi pedig jolodás. (sínek, benne a kocsi, ismerhetjük, akik követték már korábban a filmeket főleg a rakodási részeket.) Kamionmosás és üzemanyag tankolás megtörtént, de nem marad sokáig tiszta, és por mentes a jármű, mert a kifele tartó úton építkezés van, és dömperek pedig porolnak. Lambach központi részénél járunk. Elhaladunk annál a hely mellett, ahol kirándulást tett Zoli Balázs kollégával, hétvégén. Április, 12.-én. Érkezünk a felrakás helyszínére, és keveredés itt is, nem A, ponton raknak, hanem B ponton. A rakomány lerakási helye: Drezda lesz. Érkezünk a pontos helyre, de km hosszú sor kígyózik a felrakón, ezért beállunk a sorba. Kész van a rakodás, ami már mozgalmasabb volt a ponyvás jolodás pótkocsival. Raktérbe felkerült 9 db papírtekercs. Egyelőre, vége a konténeres időszaknak, de kitudja, lehet még lesz. Rakottan vissza Lambach-ba éjszakai pihenő, majd reggel 10:00 órakor meglódulás, mert a lerakás időpontja, 18:00 és 20:00 óra között történhet. Lambach-tól 530 km-re van a lerakó, és miközben haladunk a sötétedésbe Lambach felé, néha reflektort kapcsol Zoli, nehogy úgy járjon, mint st22lacika. (vadveszély.) A sebességváltást kézire kapcsolta Zoli, mert emelkedők előtt késleltetve vált vissza. Szemből érkező kolléga villantott, talán mértek a Rendőrök, nem kaptunk róla infót Zolitól, és érkezünk Lambach-ba. Emelkedőn rakománnyal hátunk mögött megállásra kényszerülünk egy piros lámpa miatt, de a visszagurulást, megakadályozó elektronikát aktiválva nem gurulunk vissza, de mikor megkaptuk a zöldet, rálépett Zoli a gázra, de itt lehetett most észre venni azt, hogy nem reagál pár másodpercig. Rakományunk súlya 25 tonna, tankunk fullon, súrolja a 40 tonnát a szerelvény.

Új napba léptünk: 2015. április, 16. 10:20. Most per pill Zoli úgy számol hogyha nem történik út közbe semmi fennakadás, este 18:00 órára ott van a lerakón, legalábbis annak közelében. Utunkon, egy szemből jövő hosszú tehervonatot láthatunk, Német géppel. Utunk, Osztrák – Német határon átvezet, egyszerűen az útburkolat színe változik meg. GPS Laci, ahogy mondani szokta kedvencem, jön a körforgalom, Nekem is van kedvencem, a bundesz útszakaszok, ahova lassan érkezünk. Neuburg településnél vagyunk. Rózsaszín templom falai, nincs különösebb jelentősége, de Nekem lennének megjegyzéseim hozzá, csak nem szeretném leírni. smiley Kis bundesz után 3 számú autópálya, Nürnberg irányába, majd letérés a 20 számú főútra. Fentebb lépünk kettőt a 22 főútra hajtunk.

1. Erősen emelkedőnek megyünk a 25 tonnás terheléssel. Motor csak úgy pörög. Szépen nyugodtan haladunk előre. Gyönyörködhetünk a tájak, nyújtotta szépségben. Lerakási idő, helyesbítés: 18:00 órától, 22:00 óráig lehetséges. Másnak még sietősebb is valami, mert megelőzött egy személyautó. Elhagyjuk a 22 számú főutat és egy 45 perces vezetési szünet közbe meglepetésként ismét egy kis belsőkamera, van. Időközbe felhajtunk a 93 autópályára, amin nem megyünk sokat, mert lehajtunk a 72 számú főútra. Nem tudom, hogy csak Én vettem észre, vagy talán mások is hogy most kettő kézzel fogja Zoli a kormányt, és érthető is hogy tartani kell azt a rengeteg terhet!!! Utazás alatt Zoli a tempomattal „játszadozik” mesél róla hogy működik, milyen sebességi határokat használ, stb. Vissza emlékezik a sárga vasalóra is a motorfékkel kapcsolatosan, majd a sebességváltót vissza kapcsolja automatába, és hallani lehet hogy veszettül el kezd dolgozni a ventilátor. Hűti vissza a motorféket. Haladunk utunkon. 4-es számú autópályára hajtunk fel nemsokára, Drezda irányába. 18:03 van, és még van 75 km a célig. Több mint 25 tonnás terheléssel versenyszerűen megelőzünk egy kollégát. Hogyha kolléga Kamionján is van teher, akkor mondhatom, azt hogy ez ismét a tonnák harca volt. smiley Megérkeztünk a lerakási helyszínre, ahol meg is történt a lerakás, és szeretett volna felvételeket készíteni Zoli, de végül nem sikerült. (1:10:27) ahol zárójelbe megjegyzem az időt a filmről, azt azért teszem, mert elhagyom a számítógépet. Majd a megjegyzett időt visszakeresve folytathatom a film nézését és írását. Ez észrevehető volt már korábbi felvezető írásaimnál is. Első lerakásnak vége, ezért indulhatunk a második felrakó irányába, ami összesen 68 km-re van. Este 20:20 van. A rakodás 21:00 óráig lehetséges, de hogyha nem ér oda időre, akkor másnapra marad a rakodás. Szifonváltásra, és máris robogunk a felrakó helyre. Időközbe besötétedett, és az autópályán haladva a messzi távolba láthatóvá válik egy kivilágított óriáskerék. Letérve az autópályáról hamarosan érkezünk a felrakó helyhez, ami árú pedig Ausztriába fog menni. Szűkek az időkorlátok, mert reggel 8 óra és 11 óra között van a lerakás, de előtte pihenőt is kellene tartani. Szerencsésnek mondhatni az érkezést, mert még este meg lehetett rakni a Kamiont, de oly módon hogy Zolinak kellett rakodnia. 30 db raklap karton dobozba valami került felrakásra, és a rakott km távolság kereken 400 km. Nem vészes. Éjszakai pihenőre állás.

2015. április, 17. reggel 8:15. Irány a parkolóból az autópályára Csehország irányába, amin keresztül kell menni. Célba érkezés: 15:00 óra magassága. Nem is olyan sokára letérünk az autópályáról, ahol korábban gyönyörködhettünk abba a magas vasúti hídba. Azután az utazásunk maradék része bundesz lesz. Érkezésünk térkép szerint: Ausztria Északi része, Cseh határ mellett lesz. Elérkezett az idő hogy letérünk a 173 főútra Chemnitz Városánál. Szemeink elé tárul egy giga magas kémény, de a baloldalon is láthatóvá válhat egy gyönyörű templomtorony. Utazásunk dombok emelkedők között vezet, és a kopasz természetből egyre inkább megyünk bele a tavaszi zöldülő tájba. Felértünk a tetejére a dombnak, és utána egyből gyönyörű kilátás tárul elénk a távolba. Érkezünk lassan Csehországba, ahol nyomokba hófoltokkal is találkozhatunk. Érkezünk a 7 autópályán Prágához. Délelőtt 10:45 van, szépen haladhatunk a Prágai ringen, mindaddig, amíg le nem térünk egy nem ismert útszakaszra. Mindegy is hogy milyen út, a lényeg, az hogy baloldalon gyönyörű dombos erdős tájat láthatunk. Hirtelen meg állt a kép, azt hittem fagyás, de megálltunk csak egy 45 perces vezetési szünetre, de már indulunk is tovább. Időközbe érkezett a diszpécsertől az üzenet hogy a mai napon már nem foglalkoznak a szállítmánnyal, hanem hétfőn reggel 6:30.-kor érkezés a lerakó helyre. Ezért a hétvége 45 órás pihenővel telik. A Cseh bundeszen egy traktor tartja fel a forgalmat, ami egy termőföld masszírozó készüléket húz maga után. Termőföld masszírozó készülék. smileysmileysmileysmileysmiley Valamiért Cseh stauval is találkozunk. Nagyon versenyzősen vettük egy éles balkanyart. Kaplice nadrazinél járunk, hamarosan érkezünk a Cseh – Osztrák határra. Kacskaringózunk, meg van fűszerezve egy kis vasúti átjáróval, Utunk egy gyönyörű úthoz érkezik, erdő, és „hullámvasút” szerű pálya, de közbe el kezd esni az eső is. Érkezünk Freistadt Városához, hétvégi 45 órás pihenőre. Parkolás megtörtént, szakad az eső, de utána máris egy olyan helyre teszünk belátogatást, ahova a Király is egyedül jár. (azt hiszem így szokták mondani.) Ausztiai illemhely körbekalauzolást kapunk Zolitól, majd a buszvégállomást is meglátogatjuk. Ezek után a mezőgazdasági vonalra térünk ki, mert ahol parkol Zoli onnan nem messze van egy nagy mezőgazdasági gépek tartozékainak a lerakata. A tartozékok látványa után meglátogatunk kívülről és üvegen keresztül egy traktort is. Itt Showder klubbol Lorán Barnabást (Trabarnát) tudom említeni, mikor hasonlóan egy mezőgazdasági traktoros sztorit ad elő, hogy beülnek egy hiper szuper traktorba legyen Béla bácsi, és Trabarna. Béla bácsi el kezd az üléssel szintezni, trabi kérdezi, mit csinál Béla bácsi ? Há szintezek. Én meg akkor valószínűleg hányok ! smileysmileysmiley

2015. április, 18. Melyik oldalát mutatja az időjárás a Kamionon belülről ? Havazik. Hát B+ Másnap újabb szépséges Városnézésre megyünk el Zoli vezénylésével. Sok történelmi helyekre kalauzol el bennünket Zoli. Ezek után egy rózsaszín traktort járhatunk kicsit körbe a járda mellett, amin egy büfé reklám utánfutója van. Utána egy szülő – gyermek utánfutós bicikli párost is láthatunk. Végezetül pedig már a jól megszokott helyen a belsőkamerát kedvelők nagy örömére a Kamionba találhatjuk magunkat, és irányt veszünk 2015. április, 20.-án, a végcélhoz. A parkolótól 20 km-re van a lerakóhely. Elfelejtődött út közbe kamerát kapcsolni Zoli, így már csak a cég előtti várakozás alatt történik a búcsú. Találkozunk a 165. Fuvarban. Most pedig itt van a fuvar végeeeee !!!

Végére értünk a 164. Osztrák – Német – Osztrák fuvarnak. Remélem hogy minden tisztán érthető.

TOP