162. Osztrák-Svájc-Német fuvar

Megemlítések

Ebben a videóban nincsenek megemlítések

Videó tartalom

Ennek a videónak nincs tartalmi leírása

Videó leírás

A leírást, Halgat Péter, Kamionos Petinek, a Kamionos Videók facebook oldal adminsztrátorának köszönhetjük!

Az úti film időtartama: 2:25:23.

Belsőkamera kedvelők nagy örömére, még mindig sok időt tölt bent a kamera a „majomfogón” ! smiley Vágjunk is bele: 2015. április 8. Ausztriából Lambach-ból a Gartner telephelyről továbbra is konténer vontatmánnyal lövünk kifele. Ezen túl a megemlítések egy füzetbe fognak bekerülni, és így nem lesz keveredés, visszakérdezés, és a legcsúnyább dolog a számonkérés. Ezt jó lenne elfelejteni. Megszoktam, ám tekinteni Zolin keresztül azt, aki megemlítést kér, és elsápadok, hogy vagy egy felnőtt, és számon kéri Zolit, vagy pedig egy tini korba élő gyerek, aki végig se nézi, vagy bele teker őrülten, hogy csak azt találja, meg hogy mikor hangzik el a Neve. NEM ! Ezek után a fuvar elején történnek a megemlítések. Van Nekem egy olyan mániám, hobbim, munkám, hogy szeretek nagyon írni. Ez gondolom észre is vehető mostanában a felvezető írásokban. Ezt most úgy szeretném tervezni, hogy nem lesz olyan vészesen hosszú.

Az egész utazás alatt gyönyörű helyeken fogunk elmenni, megkerüljük a Bodeni tavat is. Osztrák – Német határátlépéshez érkezünk, Suben-nél, és mi közbe átsuhanunk a leálló pihenő sávba túl méretes szerelvényeket, pillanthatunk meg. Utána nemsokára Német útépítés mellett haladunk el, amiből forgalmi torlódás is keletkezhet. Sok főúton, autópályán, de bundesz úton is fogunk menni. Ebből Nekem a kedvencem a bundesz. Utunk a 99 autópályára vezet, amin kisebb torlódásba lehet részünk, de hamar véget is ér. Utána 96 autópályára csapatunk. Gyorsan váltakoznak az utak, érkezünk 31 főúthoz, egy gyönyörű kirándulóhelyhez érve a Bodeni tó mellett gurulunk, miközben aki szemfüles, megpillanthat egy zeppelin léghajót. Később el is haladunk a zeppelin művek mellett. (26:37)

Új napra virradtunk: 2015. április, 9. 6:20. Nagyon tetszik a műszerfal világítás így hajnalok hajnalán. GPS Laci reggeli mondókája is szép. Autópályán való utazás 7 km után befejeződik, és ráhajtunk a 33 főútra. Közelítünk a Német – Svájc határhoz, ahol Kamionkorlátozás van érvényben este 22:00 órától, reggel 7:00 óráig. Határon vámügyintézés. A lerakóhelytől 67 km választ el.

Waberer’s fanoknak: http://www.waberers.com/ és vagy Luczáné Evelin HÉTKÖZNAP MUNKANAPOKON HÍVHATÓ +36 (70) 383–3879. Remélem ezzel nem követek el semmiféle bűnt, hogy ki írtam Én is a telefonszámot, de hogyha már az úti film alatt elhangzik, akkor úgy gondolom, oszthatom Én is itt, de csak MUNKANAPOKON, és aki igazán érdeklődik. Nem telefonbetyároknak. Ezt is jó lenne elfelejteni, hogy Zolin keresztül érdeklődni a Waberer’s-ről.

Svájci autópályáról letérünk egy kis településre, ahol alig bírunk befordulni balra. Beköszön mindenhol a tavasz zöldül a természet. Közelítünk, és erősen keressük most már a céget, ahol az első lerakás történik. Tovább keressük a céget, de közbe 2 db régi teherautó mellett gurulunk el a telepen, mégpedig Saurer-ek. A cím nem jó, megyünk B címre, indulásnál, ahogy látom a jobb ablak le, van kicsit engedve, csodálatos hangzások érkeznek a motortól. NA VÁLTSÁL MÁR, NA, VÉGRE. smiley A rakomány, üdítő italok. Autópályára, ki, majd nemsokára le is hajtunk róla a B címet keresve. Ismét automataváltó késlekedések, körforgónál másik Kamionos balra indexel, kimegy jobbra. Később szép látnivalók szemből. Kis településen belül kis torlódás, okai: Lámpa, és útépítés. Rakományról még pár szót: Törökországból jött, Török cégnek kell lerakni. Kamera kikerült ablakba. Szép házak mentén halad utunk. Zebrán 2 Hölgy átengedve, akik ráadásul megköszönik. GPS Lacinak nem tetszik belülről a Kamion, pedig nagyon szép tágas, kényelmes, de Ő mégis jobban szereti a bőrülést. Akinek BMW-je vagy Audi-ja van, és hogyha GPS-nek ott is Laci van beállítva, akkor ott mit mondhat? Mert ott tényleg bőrülések vannak. Vissza a fuvarhoz, mégpedig nem is olyan sokára egy olyan vasúti híd alatt megyünk át, ami épphogy érintőleges. Nagyon alacsonynak néztem, és pedig átfért alatta a Kamion. Hamarosan érkezünk a helyes lerakó helyre. Egy réges régi eszköz került elő, mégpedig fejkamera pánt. Ezért egy kis fejkamerás felvételek is készülnek, ez is a kedvenceim, közé tartozik. Nézd meg, tolat Zoli, de a biciklis ott szerencsétlenkedik mögötte, majd mikor sikerül kikerülni, akkor megy fel a járdára, és még visszanéz a Kamionra. Én megálltam volna, kiszálltam volna, és adtam volna neki egy – két maflást. Kis utcába jobbra fordulásnál koccant a kerítésnek a pót, hallható volt azt hiszem, de utána sikerült helyes irányba korrigálni, mármint a szerelvényt. Szűk helyeken való navigálása a Kamionnak nem egy Leányálom. Szenzációs lerakodás véget ért. Továbbra is fejkamera van még egy kis ideig. 2015. április, 9. 18:00 óra. Holnap, vagyis 10.-én Németországi felrakó. Majd csak reggel lép át Németországba Zoli, addig pedig a határ előtt megáll egy üzemanyagtöltő állomáson. Jól hallottam az előbbi koccanást, mert a kerítésnél letört egy darab a pótkocsi sárvédőjéből. Ezek a szűk helyek sajnos ilyenek, izgalmasak, de keményen próbára teszik az Embert. Bázel mellett lesz az újabb rakodás. Addig is ugyan azon a pályán amerre mentünk lerakni, most megyünk vissza föl az autópályára. Olyan alacsonyak a hidak, amik alatt át kell menni, hogy legszívesebben becsuknám szemeim, és füleimet is befognám. Sikerült korábban pihenőhelyre térni, mint a határ, mert nincs messze az új felrakó, 46 km.

Új nap: 2015. április, 10. 6:45. péntek. Talán ezzel a nappal vége is lesz a fuvarnak. 8:00 órás a rakodás. Bázel Városánál még mindig látható a toronydaru rengeteg. Határátkelőhöz érünk lassan, és üres a konténerünk ezért a Leer/Tranzit sorra állunk fel, ahol a belépésnél kapott jegyre rá kell írni a kilépő km óra állást, alá kell írni, és ezt a jegyet vissza kell adni a határon szolgálatot teljesítőnek. Hogyha mindent rendben talál, és nem küld ki kontrollra, akkor mehetünk tovább. Megérkeztünk Németországba, és újabb számítógépes segítséget kér Zoli a Google Maps-tól, és nem pedig a Kvíz professzortól, Vágó Istvántól. Újabb sikerrel járt az internetes útvonal, cég, címkeresés. Nincs még 2 km-re se, és már mindjárt ott vagyunk. Ott vagyunk már ??? - - - - - - Ott vagyunk már ??? smiley A konténer benne az új rakománnyal a hasába ismét megy vissza Törökországba, úgy hogy Wels-be az ÖBB-be kell vinni a konténert. Zakatolni fog a síneken, mert vasútvonalra teszik a konténert. Rakodás megtörtént, és irány a vasút állomás, gyönyörű tájakat látva közbe, ahol búcsút intünk majd a konténernek. Reggel 8:00-tól, 15:00 óráig tartott a rakodás. Nem kapkodták el. Úton vagyunk az 5-ös autópályára, Karlsruhe irányába. Újabb irányváltozás: Freiburg felé hatolunk, de Én nagyon előrelátó voltam, mert még egy fél napba bele fog telni az utazás, úgy hogy ma 10. Megy Zoli, ameddig tud, majd 9 óra pihenőre áll, és újult erővel frissen 2015. április, 11.-én zár 12:00 körül.

Utazásunkat tovább úgy gondolom, nem részletezem, mert gyönyörű helyeket látva kellemes tavaszi napfényes időbe csodálhatjuk az elénk táruló hegyeket, dombokat. A kamera ki is kerül a bal oldali visszapillantó tükör szárra, és a filmek elején lévő intro zenék hallhatóak, de egyéb más gitárszólók is bejönnek, úgy hogy aki úgy gondolja (mint Én) smiley elő a léggitárokkal, és szaggassuk a húrokat! smiley

Egyszer csak április, 11. Hajnali idő. Ennél az utolsó etapnál láthatjuk azt a csúnya sajnálatos balesetet, amibe nem szeretnék belemélyülni, de fejre állt egy Kamion, amit Zoli az, nap este posztolt is a facebook oldalán hogyha jól emlékszem. Végezetül pedig megérkezünk a konténer terminálhoz. Itt van a fuvar vége !

Végére értünk a 162. Osztrák – Svájc – Német fuvarnak. Remélem hogy minden tisztán érthető.

TOP